Ellen van Dijk in Gent-Wevelgem terug in competitie

Ellen van Dijk in Gent-Wevelgem terug in competitie

Boels Dolmans, de succesformatie van het seizoenbegin, kan vanaf zondag in Gent-Wevelgem ook weer rekenen op Ellen van Dijk. De 29-jarige Nederlandse, twee jaar geleden winnares van de Ronde van Vlaanderen, liep bij een val in de Omloop Het Nieuwsblad een ribbreuk op en bleef vier weken aan de kant, een criterium in Oud-Vossemeer vorige week buiten beschouwing gelaten.

“Ik ben blij eindelijk terug te zijn”, zegt Van Dijk op de website van haar team. “Ik zeg eindelijk, omdat het naar mijn zin veel te lang heeft geduurd. Eigenlijk wilde ik het verdict niet echt aanvaarden, want vier weken inactiviteit blijkt normaal te zijn met de blessure die ik opliep.”
“Wat ik zondag tussen Ieper en Wevelgem kan doen, is uiteraard moeilijk te zeggen. Begin februari was mijn conditie goed, maar de voorbije weken zal ik ongetwijfeld wat zijn kwijtgespeeld. Mijn tweede plaats in het criterium van Oud-Vossemeer is niet echt een graadmeter. Gent-Wevelgem zal vooral een eerste stap zijn om opnieuw mijn normale niveau te bereiken. Met de Pajot Hills Classic komende woensdag en de Ronde van Vlaanderen volgende week volgen de wedstrijden mekaar in ieder geval snel op en dat is zeker niet slecht voor mij in de gegeven omstandigheden.”

Eerste keer aan de start

Het is voor het eerst dat Van Dijk aan de start van Gent-Wevelgem zal staan. Tot vorig jaar werd de wedstrijd op dezelfde dag als de toen nog hoger aangeschreven Trofeo Alfredo Binda gereden, nu behoort Wevelgem zelf ook tot het hoogste niveau (Women’s World Tour) en dat is duidelijk te zien aan het deelnemersveld. De grote ploegen komen nu met hun beste rensters aan de start.
“Het is wel leuk om eens een wedstrijd te rijden die je nooit eerder op het programma had staan”, aldus Van Dijk. “Ik behoor stilaan tot de veteranes in het peloton en reed zowat alle grote koersen al meermaals. Dan weet je overal wel waar je wat mag verwachten. Een nieuwe wedstrijd is dus meegenomen om nog eens verrast te worden. Het parcours zondag bevat enkele venijnige klimmen op kasseien, maar die liggen wel ver van de finish. Er zal in de heuvelzone zeker afscheiding komen, maar de kans bestaat dat het vervolgens weer samenloopt. Uiteindelijk zal echter toch weer vooral de manier van koersen het scenario bepalen.”

Bron: www.boelsdolmanscyclingteam.com - Foto MVH

Deense Cecilie Uttrup Ludwig wint afvallingskoers in Diegem

Deense Cecilie Uttrup Ludwig wint afvallingskoers in Diegem

Kimberley Wells bekroont Australische dominantie in Dottignies

Kimberley Wells bekroont Australische dominantie in Dottignies