Kimberley Wells bekroont Australische dominantie in Dottignies

Kimberley Wells bekroont Australische dominantie in Dottignies

Dottignies stond zoals elk jaar ook nu weer garant voor een nationale wedstrijd op Witte Donderdag. Er vonden 48 rensters de weg naar de inschrijvingstafel, maar opvallend daarbij slechts 16 landgenotes. Onder meer de Australische selectie, woensdag nog aan het werk in Dwars door Vlaanderen, en een hele horde Noorse dames tekenden wel present.

De eerste ontsnapping bleek meteen de goede. Weliswaar kwam die in schijfjes tot stand. Fiona Dutriaux (Autoglas Wetteren), Saartje Vandenbroucke (Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or) en Kimberley Wells (Australische selectie) kozen als eersten het hazenpad. Later reed met Shannon Malseed nog een Australische solo naar de drie leidsters. Maar nog was het voor onze tegenvoeters blijkbaar niet voldoende in de voorwacht want ook Jenelle Crooks maakte de sprong, zodat we een kopgroep van vijf kregen.


Hun voorsprong liep op tot boven de minuut en het peloton liet aanvankelijk begaan. In de slotfase werd dan toch werk gemaakt van enig achtervolgingswerk. Bij het ingaan van de laatste ronde was de achterstand teruggeschroefd tot twintig seconden.
Dichter kwam de groep echter niet en de vijf mochten sprinten voor de zege. Kimberley Wells toonde haar snelle benen en versloeg Fiona Dutriaux. Saartje Vandenbroucke vervolledigde als derde het podium.

Joerie Devreese - Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Kimberley Wells (Aus) 95,12 km/2u31 (gem. 37,796 km/u); 2. Fiona Dutriaux (Fra); 3. Saartje Vandenbroucke; 4. Shannon Malseed (Aus); 5. Jenelle Crooks (Aus); 6. Susane Andersen (Nor) 0:36; 7. Daniela Gass (Dui); 8. Shana Van Glabeke; 9. Liisi Rist (Est); 10. Kylie Waterreus (Ned).

Ellen van Dijk in Gent-Wevelgem terug in competitie

Ellen van Dijk in Gent-Wevelgem terug in competitie

Amy Pieters derde keer op rij de beste in Waregem

Amy Pieters derde keer op rij de beste in Waregem