Giro Rosa ideale voorbereiding voor Spelen in Rio

In de fabrieken van Colnago in Cambiago (Milaan) werd deze week de 27ste editie van de Giro Rosa ofte de Ronde van Italië voorgesteld. Het lijkt van 1 tot 10 juli een zware, maar ideale koers te worden voor dames die enkele weken later een gooi willen doen naar de olympische titel in Rio.

Na de proloog en een eerste vlakke rit volgt op de derde dag al een aankomst bergop in Montenars. Na opnieuw een tweetal vrij vlakke ritten wacht op 6 juli in de korte rit (77,5 km) van Grosio naar Tirano de beklimming van de gevreesde Mortirolo. Een dag later moet het peloton opnieuw stevig klimmen, met onder meer de aankomst bergop naar Madonna della Guardia. Vervolgens wacht een 21,9 kilometer lange tijdrit op een glooiend parcours tussen Albisola Superiore en Varazze. Twee dagen later worden in Verbania de laatste rit- en de eindwinnares gehuldigd.

Rittenschema

1/7 Proloog Gaiarine (2 km)
2/7 Rit 1: Gaiarine – San Fior (104 km)
3/7 Rit 2: Tarcento – Montenars (111,1 km)
4/7 Rit 3: Montagnana – Lendinara (120 km)
5/7 Rit 4: Costa Volpino – Lovere (98,5 km)
6/7 Rit 5: Grosio – Tirano (77,5 km)
7/7 Rit 6: Andora – Alassio/Madonna della Guardia (118,6 km)
8/7 Rit 7: Albisola Superiore – Varazze (21,9 km – ind. tijdrit)
9/7 Rit 8: Rescaldina – Legnano (99,3 km)
10/7 Rit 9: Verbania – Verbania (104,8 km)

 

Amy Pieters derde keer op rij de beste in Waregem

Amy Pieters derde keer op rij de beste in Waregem

Trixi Worrack geopereerd aan nier na val in Trofeo Binda