Trixi Worrack geopereerd aan nier na val in Trofeo Binda

De Duitse kampioene Trixi Worrack is met spoed geopereerd aan haar linker nier nadat ze zondag in de Trofeo Alfredo Binda na zo’n 55 kilometer in een lichte afdaling ten val was gekomen.

De 34-jarige Worrack (Canyon SRAM), begin dit seizoen winnares van de Ronde van Qatar, werd na het toedienen van de eerste zorgen afgevoerd naar het ziekenhuis van Cittiglio. Na een CT scan werd snel beslist om haar over te brengen naar Varese, waar de spoedoperatie werd uitgevoerd.
“Het is een ernstige blessure”, zei ploegleidster Beth Dureya. “Gelukkig kreeg Trixi meteen de juiste zorgen. Het is op dit moment niet duidelijk hoeveel tijd haar herstel zal vergen en hoe lang ze dus buiten strijd zal zijn. Prioriteit is nu echter om haar de best mogelijke zorgen te blijven bieden.”

 

Giro Rosa ideale voorbereiding voor Spelen in Rio

Armitstead opnieuw de beste in Trofeo Alfredo Binda

Armitstead opnieuw de beste in Trofeo Alfredo Binda