Wereldtop tekent present in Gent-Wevelgem

Gent-Wevelgem zit dit jaar voor het eerst in de hoogste categorie op de kalender en dat is te zien aan het aangekondigde deelnemersveld. Zowat de hele wereldtop zal op 27 maart in Ieper aan de start staan van de derde wedstrijd in de eerste Women’s World Tour.

Zo komt Boels-Dolmans aan de start met wereldkampioene Elizabeth Armitstead en Chantal Blaak. Tegenstand mogen ze vooral verwachten van Wiggle-High5, dat onder meer Jolien D’hoore, Emma Johansson, Elisa Longo-Borghini en Amy Pieters in stelling kan brengen. Andere podiumkandidaten die zijn aangekondigd, zijn Lucinda Brand en Roxane Knetemann bij Rabo Liv Women Cycling Team, Tiffany Cromwell en Alena Amialiusik bij Canyon SRAM Racing, Annemiek van Vleuten en Gracie Elvin bij Orica-AIS of Floortje Mackaij bij Team Liv-Plantur. Mackaij won vorig jaar de heroïsche wedstrijd in regen en vooral veel wind. Uiteraard behoren ook de Belgische UCI-ploegen Lotto Soudal Ladies, Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’or, Lares-Waowdeals en Lensworld-Zannata-Etixx tot het sterke deelnemersveld.

 

Chantal Blaak wint opnieuw Le Samyn: "Ik voelde me zegezeker"

Chantal Blaak wint opnieuw Le Samyn: "Ik voelde me zegezeker"

Armitstead voorbij D'hoore naar plaats twee UCI-ranking

Armitstead voorbij D'hoore naar plaats twee UCI-ranking