Lotte Kopecky negende in WK achtervolging

Lotte Kopecky negende in WK achtervolging

Lotte Kopecky heeft op de openingsdag van het WK baanwielrennen in Londen geen topprestatie kunnen leveren in de individuele achtervolging. Met 3:40.702 zette ze in de kwalificaties de negende tijd neer op dertien deelneemsters.
 
De plaats was voor de nog altijd maar 20-jarige Kopecky van ondergeschikt belang in het openingsnummer van haar WK. Streefdoel was vooral om haar persoonlijke besttijd van 3:38.589, vorig jaar gerealiseerd tijdens het EK voor beloften in Athene, te benaderen of zelfs te verbeteren. Kopecky reed een egaal tempo, maar dat bleek niet voldoende om dat persoonlijke record aan te scherpen. “Ik wilde me zeker niet focussen op een bepaalde plaats, maar was heel graag onder de 3:40 gebleven. Jammer genoeg is dat net niet gelukt”, zei Kopecky, die zaterdag nog de puntenkoers rijdt.
De wereldtitel ging net als vorig jaar naar Rebecca Wiasak. De Australische kende in de finale geen moeite om de Poolse Malgorzata Wojtyra te verslaan. In de strijd om brons trok de Canadese Annie Foreman-Mackey aan het langste eind.
De tweede wereldtitel van de openingsdag ging naar Rusland. In de teamsprint leek het Chinese duo Jinjie Gong-Tianshi Zhong net als vorig jaar Daria Shmeleva en Anastasiia Voinova te verslaan in de finale, maar door een onreglementaire wissel werden de Chinese vrouwen naar de tweede plaats verwezen. De Duitse regerende olympische kampioenen Miriam Welte en Kristina Vogel grepen het brons.

Foto MVH

 

Net geen medaille voor Jolien D'hoore in WK scratch

Net geen medaille voor Jolien D'hoore in WK scratch

Chantal Blaak wint opnieuw Le Samyn: "Ik voelde me zegezeker"

Chantal Blaak wint opnieuw Le Samyn: "Ik voelde me zegezeker"