Lotte Kopecky de snelste in Zwevezele

Lotte Kopecky de snelste in Zwevezele

Lotte Kopecky heeft in Zwevezele de tweede editie van de Zeswege Ladies Classic op haar naam geschreven en volgt op de nog korte erelijst Else Belmans op.

De 99 gestarte dames hielden er een stevig tempo op na, waardoor het niet evident bleek om voor veel afscheiding te zorgen. Vooral de rensters van Lares-Waowdeals deden er alles aan om de boel gesloten te houden. Bij het ingaan van de slotronde mochten dan ook nog ruim vijftig rensters dromen van de overwinning. Uiteindelijk trok een selecte kopgroep met kleine voorsprong naar de laatste rechte lijn. De snelle Kopecky, begin deze maand nog aan de slag op het WK piste en vorige week in het kader van de Women’s World Tour beste Belgische in de Ronde van Drenthe, toonde zich duidelijk sneller dan Lensy Debboudt en de Finse Laura Vianionpää. Na de winst van Anisha Vekemans in Oostduinkerke vorige week was het meteen de tweede zege in het Vlaamse voorseizoen voor Lotto Soudal Ladies.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies) 97,5 km/2u12; 2. Lensy Debboudt; 3. Laura Vianionpää (Fin); 4. Eleanor Dickinson (GBr); 5. Joanne Kiesanowski (NZl); 6. Tine Rasch Hansen (Den); 7. Gilke Croket; 8. Lotte van Hoek (Ned); 9. Sara Penton (Zwe); 10. Emmanuelle Brossard (Fra).

 

Armitstead opnieuw de beste in Trofeo Alfredo Binda

Armitstead opnieuw de beste in Trofeo Alfredo Binda

Zestien UCI-teams in Dwars door de Westhoek

Zestien UCI-teams in Dwars door de Westhoek