Zestien UCI-teams in Dwars door de Westhoek

Zestien UCI-teams in Dwars door de Westhoek

Maar liefst zestien UCI-ploegen zullen op 24 april aan de start staan van Dwars door de Westhoek in Boezinge (1.1), vierde manche van de Lotto Cycling Cup.

Met Orica-AIS, Canyon SRAM, Wiggle High5, Rabo Liv en Boels-Dolmans hebben zich vijf absolute topploegen aangemeld. Uiteraard tekenen ook de vier Belgische UCI-teams Lotto Soudal Ladies, Lares-Waowdeals, Lensworld-Zannata-Etixx en Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or present. De andere UCI-teams zijn Parkhotel Valkenburg, Hitec Products, Poitou-Charentes.Futuroscope.86, Cylance Pro Cycling, BTC City Ljubljana, Bizkaia-Durango en Lointek.
Het deelnemersveld wordt aangevuld met de clubteams Jan van Arckel, WNT, Maaslandster-Nicheliving, De Jonge Renner, Sprinters Malderen, Hoop op Zegen Beveren, Jos Feron Lady Force, Aprire HSS Hire, Swabo Ladies, Autoglas Wetteren, Isorex, Napoleon Ladies, WV Breda en Keukens Redant. Tot slot zijn er nog nationale selecties van de Verenigde Staten, Litouwen en Rusland.
De wedstrijd start om 14.30 uur. In de eerste 92 kilometer wordt drie keer de Rodeberg beklommen, daarna volgen nog drie plaatselijke ronden van 11,8 kilometer.

Lotte Kopecky de snelste in Zwevezele

Lotte Kopecky de snelste in Zwevezele

Leah Kirchmann houdt Boels-Dolmans van nieuwe zege in Drentse Acht