Cecilie Uttrup Ludwig rondt teamoverwicht af in Ooike

Cecilie Uttrup Ludwig rondt teamoverwicht af in Ooike

De eerste organisatie van een vrouwenwedstrijd in Ooike werd meteen een attractief kijkstuk. Gedurende de hele wedstrijd zorgden de 56 deelneemsters voor een steeds variërend koersverloop.

Vijf rensters zorgden voor de eerste aanval van de namiddag. Shana Van Glabeke, Celine Van Severen, Jesse Vandenbulcke, Nathalie Verschelden en Fiona Dutriaux fietsten een mooie voorsprong bijeen. Dit duurde tot Van Glabeke en Dutriaux voorin de rol moesten lossen. De drie overgebleven vluchters moesten optornen tegen een sterk blok van het Deense BMS BIRN-team. Zij sloten net voor het ingaan van de laatste ronde met maar liefst vier rensters van het team aan bij de leidsters, samen met zes anderen.
In de slotronde kon Cecilie Uttrup Ludwig (BMS BIRN) zich lichtjes loswerken en zo solo de eerste winnares worden in Ooike. Ploeggenote Christina Siggaard sprintte naar de tweede plek en Fiona Dutriaux (Autoglas Wetteren) werd derde.  

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Cecilie Uttrup Ludwig (Den/BMS BIRN) 81,6 km/2u15:34; 2. Christina Siggaard (Den) 0:05; 3. Fiona Dutriaux (Fra); 4. Sarah Inghelbrecht; 5. Anisha Vekemans; 6. Saartje Vandenbroucke; 7. Celine Van Severen; 8. Camilla Mollebro (Den); 9. Marie Vilmann (Den); 10. Nathalie Verschelden.  

 

Leah Kirchmann houdt Boels-Dolmans van nieuwe zege in Drentse Acht

Sterke Chantal Blaak wint de Ronde van Drenthe

Sterke Chantal Blaak wint de Ronde van Drenthe