Leah Kirchmann houdt Boels-Dolmans van nieuwe zege in Drentse Acht

Leah Kirchmann heeft in Nederland de Drentse Acht van Westerveld op haar naam geschreven. De 25-jarige Canadese van het Team Liv-Plantur toonde zich in de spurt van een selecte kopgroep sneller dan Christine Majerus en Anouska Koster.

De 1.2-wedstrijd stond vooral in het teken van het wederoptreden van Marianne Vos. De meervoudige Olympische en wereldkampioene liet niet na om zich in de kijker te fietsen. Ze maakte deel uit van de beslissende vlucht van dertien, tot stand gekomen op zowat 65 kilometer van de finish. Daarbij eigenlijk enkel grote namen, met naast Vos, Kirchmann, Majerus en Koster ook nog Tiffany Cromwell, Emilia Fahlin, Chloe Hosking, Gracie Elvin, Emma Johansson, Coryn Rivera, Katarzyna Pawlowska, Alexis Ryan en Megan Guarnier. Tussen al die toppers schoot Vos nog tekort om de finale naar haar hand te zetten, maar met de tiende plaats klonk ze na afloop wel tevreden.
“Het was vandaag vooral de bedoeling om ritme op te doen en daar ben ik vlotjes in geslaagd. Eerstdaags bekijk ik hoe ik verder mijn programma zal invullen in de aanloop naar de Spelen in Rio”, stelde de renster van Rabo Liv.
Leah Kirchmann toonde zich dus de snelste aan het slot van de tweede vrouwenwedstrijd in evenveel dagen in Drenthe. Zaterdag was Boels-Dolmans in de tweede wedstrijd van de Women’s World Tour aan het feest met Chantal Blaak. Deze keer werd Christine Majerus uitgespeeld bij de Nederlandse formatie, maar de Luxemburgse kampioene diende het in de spurt af te leggen tegen Kirchmann. De Canadese, voor het eerst actief bij een Europese ploeg, heeft haar seizoenstart absoluut niet gemist. Ze werd al vierde in de Omloop Het Nieuwsblad, tweede in de Omloop van het Hageland en tiende in zowel de Strade Bianche als de Ronde van Drenthe.
Kelly Druyts was de beste Belgische op de twintigste plaats.

Top 10: 1. Leach Kirchmann (Can/Team Liv-Plantur) 140,5 km/3u32:45; 2. Christine Majerus (Lux); 3. Anouska Koster (Ned); 4. Tiffany Cromwell (Aus); 5. Emilia Fahlin (Zwe); 6. Chloe Hosking (Aus); 7. Gracie Elvin (Aus); 8. Emma Johansson (Zwe) 0:02; 9. Coryn Rivera (USA); 10. Marianne Vos (Ned).

 

Zestien UCI-teams in Dwars door de Westhoek

Zestien UCI-teams in Dwars door de Westhoek

Cecilie Uttrup Ludwig rondt teamoverwicht af in Ooike

Cecilie Uttrup Ludwig rondt teamoverwicht af in Ooike