Anisha Vekemans zegeviert in Oostduinkerke

Anisha Vekemans zegeviert in Oostduinkerke

De eerste wegwedstrijd op de nationale kalender vond zaterdag plaats in Oostduinkerke. Ondanks zware concurrentie van de Women’s World Tour-wedstrijd in Drenthe en de Omloop van Strijen, beide in Nederland, kwamen toch 66 deelneemsters aan de start voor een rit over 96 km.

Ongeveer halverwege de tot dan gesloten wedstrijd achtte Sara Penton (Lares-Waowdeals) haar moment gekomen. Ze trok alleen ten aanval en bouwde een voorsprong uit van meer dan twee minuten. Zowat iedereen achtte haar al zegezeker, maar op drie ronden van het einde kwam het peloton tot leven. In een razende vaart werd de achtervolging op de Zweedse ingezet en de groep naderde tot op 25 seconden.
Op dat moment wipte Anisha Vekemans (Lotto Soudal Ladies) solo tot bij Penton. Tot een sprint kwam het niet echt tussen de twee hardrijdsters. Vekemans rekende makkelijk af met de moegestreden Penton en bezorgde zichzelf en haar team een eerste zege in het nog jonge seizoen.
Het peloton sprintte even later voor de derde plaats. Christina Siggaard (BMS-Birn), vorig jaar nog winnares in Oostduinkerke, toonde zich sneller dan Sofie De Vuyst.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Anisha Vekemans (Lotto Soudal Ladies) 96 km/2u30:00; 2. Sara Penton (Zwe) 0:13; 3. Christina Siggaard (Den) 0:40; 4. Sofie De Vuyst; 5. Melanie Wotsch (Dui); 6. Fenna Vanhoutte; 7. Fiona Dutriaux (Fra); 8. Laura Van Geyt; 9. Pia Pensaari (Fin); 10. Harriet Owen (GBr).

 

Sterke Chantal Blaak wint de Ronde van Drenthe

Sterke Chantal Blaak wint de Ronde van Drenthe

Lensworld-Zannata-Etixx en Lares-Waowdeals in Energiewacht Tour