Sterke Chantal Blaak wint de Ronde van Drenthe

Sterke Chantal Blaak wint de Ronde van Drenthe

Het Boels-Dolmans Cycling Team blijft de grote overwinningen aan elkaar rijgen. Nadat wereldkampioene Lizzie Armitstead eerder al de Omloop Het Nieuwsblad en de Strade Bianche won, doet haar Nederlandse ploeggenote Chantal Blaak momenteel even goed. Na winst in Le Samyn schreef ze met de Ronde van Drenthe de tweede wedstrijd van de Women’s World Tour op haar naam.

De beslissing viel op zestig kilometer van het einde toen een kwartet met Gracie Elvin, Trixi Worrack, Anna van der Breggen en Chantal Blaak zich kon afscheiden. Op twee kilometer van de finish waagde Van der Breggen zich aan een uitval, maar Blaak bracht de drie anderen terug. Op 500 meter van de streep waagde Elvin haar kans. Blaak reageerde andermaal en ging meteen fors door. Dat volstond voor de zege. Gracie Elvin en Trixi Worrack eindigden tweede en derde. "Ik was wel nerveus voor de sprint", verklaarde Blaak. "Het was met die lange aanval al een slopende race geweest en dan is het altijd even afwachten of de benen nog goed genoeg zijn om het af te maken. Toen ik na de laatste bocht niemand voelde komen, wist ik echter dat het goed zat."
De Belgische vrouwen speelden in deze tweede WWT-manche geen rol van betekenis. Jolien D’hoore, die de wedstrijd vorig jaar won, bolde in een derde groepje over de streep en eindigde pas als 70ste. Lotte Kopecky was de beste Belgische op de 23ste plaats. Wereldkampioene Lizzie Armitstead was ziek en stapte voortijdig uit de wedstrijd. Daardoor verliest ze haar leidersplaats in de Women’s World Tour aan Anna van der Breggen.

Foto MVH

Top 10: 1. Chantal Blaak (Boels-Dolmans Cycing Team) 138,3 km/3u36:13; 2. Gracie Elvin (Aus); 3. Trixi Worrack (Dui); 4. Anna van der Breggen (Ned); 5. Marta Bastianelli (Ita) 1:49; 6. Shelley Olds (USA); 7. Floortje Mackaij (Ned); 8. Lauren Kitchen (Aus); 9. Annemiek van Vleuten (Ned); 10. Leah Kirchmann (Can).

 

Cecilie Uttrup Ludwig rondt teamoverwicht af in Ooike

Cecilie Uttrup Ludwig rondt teamoverwicht af in Ooike

Anisha Vekemans zegeviert in Oostduinkerke

Anisha Vekemans zegeviert in Oostduinkerke