Armitstead voorbij D'hoore naar plaats twee UCI-ranking

Armitstead voorbij D'hoore naar plaats twee UCI-ranking

Na afloop van het Belgische openingsweekend werd de nieuwe UCI-ranking uitgebracht. Traditiegetrouw verschijnt die steeds na het laatste weekend van de maand.

Weinig veranderingen aan de top vooralsnog. Wereldkampioene Elizabeth Armitstead speelt na haar zege in de Omloop Het Nieuwsblad haasje-over met Jolien D’hoore. Armitstead wordt nummer twee, D’hoore zakt van twee naar drie. Anna van der Breggen blijft de ranking met ruime voorsprong aanvoeren. Emma Johansson en Elisa Longo Borghini, allebei actief bij Wiggle-High5, maken de top vijf compleet.
Ann-Sophie Duyck blijft als tweede Belgische op 39. Kim De Baat (85) en Kelly Druyts (91) staan ook in de top 100. De grootste sprong wordt gemaakt door Marta Bastianelli, die dankzij haar zege in de Omloop van het Hageland in de top 50 komt.
In de teamranking doet Liv-Plantur de beste zaak. Het stijgt van 11 naar 9. Lotto Soudal Ladies klimt naar plaats 16, terwijl Lensworld-Zannata-Etixx (19), Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or (20) en Lares-Waowdeals (26) hun posities behouden.
België blijft in het landenklassement zesde. Belangrijk met het oog op Rio, want daarmee heeft ons land voorlopig recht op drie deelneemsters op de Spelen.

Joerie Devreese - Foto MVH

Wereldtop tekent present in Gent-Wevelgem

Marta Bastianelli snelste in Omloop van het Hageland

Marta Bastianelli snelste in Omloop van het Hageland