Githa Michiels derde in Cyprus Sunshine Cup

Githa Michiels heeft het seizoen goed ingezet met de derde plaats in de eindstand van de Cyprus Sunshine Cup. Winst was er voor de Noorse meervoudige wereldkampioene Gunn-Rita Dahle.

Michiels opende met een zestiende plaats in de korte proloog, in de volgende ritten voegde ze daar een vijfde en twee vierde plaatsen aan toe. Goed voor de derde podiumplaats in de eindstand. De Belgische kampioene was duidelijk tevreden over haar prestaties. “Ik voelde me elke dag sterk”, stuurde ze via twitter de wereld in. “Ik kan dan ook tevreden zijn over het resultaat en kijk nu al uit naar de volgende wedstrijden.” Alice Pirard, de tweede Belgische die op Cyprus in actie kwam, legde beslag op de achttiende plaats.
De 43-jarige Dahle dankt haar eindwinst aan haar overmacht in de slotrit, die ze aanvatte met 2:55 achterstand op de Duitse leidster Adelheid Morath. Dahle, in 2004 in Athene al goed voor de olympische titel, zette iedereen op meer dan twee minuten. Morath verloor zelfs 3:34 en moest de leiderstrui dus nog afgeven.

 

Marta Bastianelli snelste in Omloop van het Hageland

Marta Bastianelli snelste in Omloop van het Hageland

Evelyn Stevens verbetert werelduurrecord