Evelyn Stevens verbetert werelduurrecord

De Amerikaanse Evelyn Stevens (Boels-Dolmans) heeft in Colorado Springs het werelduurrecord verbeterd. Stevens kwam uit op 47,980 km en deed daarmee ruim beter dan de 46,882 km van de Australische Bridie O’Donnell op 22 januari.

Het werd al snel duidelijk dat de 32-jarige Stevens het nog verse record van O’Donnell van de tabellen zou vegen. Na amper vijftien minuten zat ze al op schema om meer dan een kilometer beter te doen. Even later ging ze gemiddeld boven de 48 kilometer per uur en leek ze zelfs in de buurt te kunnen komen van de 48,159 km die Jeannie Longo in 1996 neerzette in een ondertussen verboden houding. In het laatste kwartier kreeg Stevens het iets moeilijker om haar snelheid aan te houden, waardoor ze uiteindelijk net onder de grens van de 48 kilometer bleef.

 

Githa Michiels derde in Cyprus Sunshine Cup

Armitstead wint als eerste wereldkampioene Omloop Het Nieuwsblad

Armitstead wint als eerste wereldkampioene Omloop Het Nieuwsblad