Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or ziet budget aandikken

Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or ziet budget aandikken

De vrouwenploeg van Topsport Vlaanderen heeft er al een leven van twintig jaar opzitten. Opgericht door Fons Leroy, thans topman bij de VDAB, is ook Christel Herremans al vele jaren verbonden aan de ploeg.

“We schreven al een mooi stuk geschiedenis met voorop de zeven wereldtitels. Het hadden er misschien meer kunnen zijn, maar onder de vlag van Topsport Vlaanderen zijn we verplicht om met Vlaamse rensters te blijven uitpakken. En in het internationale verhaal kan je dan ook niet anders dan stellen dat we een opleidingsploeg blijven. Tegen de absolute grootmachten opboksen is nog wat te hoog gegrepen. En dat beseffen we heel goed. In die optiek hadden we een hand in de ontbolstering van Jolien D’hoore. Dit zet ons als ploeg mooi op de kaart. En die lijn zullen we dan ook blijven hanteren”, vertelt Christel Herremans, die de ploeg in het tussenseizoen een professionele input kon geven met het aantrekken van Etixx en Guill d’Or als nieuwe sponsors.
Als een van de weinige vrouwenploegen zullen de Vlaamse meisjes op de wedstrijden nu ook hun opwachting maken in een heuse teambus, eentje zoals er ook bij Boonen en co te bewonderen valt. “Dat is één zaak, maar ook onze begeleiding zullen we verder gevoelig op punt zetten. Zo werken we onder meer samen met de Bakala Academy en willen we verder blijven investeren in voeding en begeleiding.”
Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or mag met zijn twintigste plaats op de UCI-ranking ook deelnemen aan de wedstrijden in de World Tour. “En dat is eigenlijk een ongelofelijk succes als je weet dat we op deze uitverkoren lijst de enige ploeg zijn met allemaal rensters uit één land, en dan nog enkel Vlamingen.”
Kelly Druyts wordt komend seizoen de kopvrouw. “Ik zal me voortaan voluit toeleggen op de weg. De voorjaarsklassiekers en het WK in Qatar staan bij mij in het rood aangekruist.”

Geert Stevens – Foto MVH

Lares-Waowdeals al zeker drie jaar in het peloton

Lares-Waowdeals al zeker drie jaar in het peloton