Lares-Waowdeals al zeker drie jaar in het peloton

Lares-Waowdeals al zeker drie jaar in het peloton

Het vrouwenwielrennen zit in de lift en dat valt ook te merken aan de komst van een vierde Belgische UCI-ploeg. Marc Bracke, die zijn strepen eerder al verdiende bij onder meer Hitec Products, vond in gewezen pistier Patrick Van Hoolandt een bondgenoot om een nieuw team op poten te zetten.

“We vonden dat we iets moesten doen voor het vrouwenwielrennen. Daarbij kwamen we terecht bij rensters die om verschillende redenen vorig seizoen niet echt in de frontlinie fietsten, maar bij wie het enthousiasme wel heel groot is”, vertelt Marc Bracke. “Het was belangrijk om een omgeving te creëren waar de rensters zich goed voelen. En ik mag zeggen dat we daarin geslaagd zijn. De internationaal getinte groep hangt goed aan elkaar. En dan wordt wel eens gezegd dat de resultaten vanzelf komen.”
En inderdaad, met Monique van de Ree liet de ploeg al een derde plaats optekenen in de vierde rit van de Ronde van Qatar. “Kijk, vorig jaar heb ik bewust een stapje teruggezet, maar bij deze ploeg vond ik een mooie kans om de koershonger weer aan te scherpen. Ik koers met een aanvallende instelling en wil echt wel een sterk seizoen rijden. Met de hoop op Rio? Deze ambitie leeft wel, maar voor een plaatsje in de Nederlandse ploeg is de concurrentie natuurlijk ontzettend groot. Ik wil er meteen staan in de Omloop Het Nieuwsblad en ook de andere voorjaarswedstrijden zijn voor mij belangrijk. En aan de Nederlandse titel heb ik ook al gedacht”, klinkt het ambitieus uit de mond van de kopvrouw.
Marc Bracke kan alvast rekenen op de trouwe hoofdsponsors Lares en Waowdeals en bovendien rijdt de ploeg op fietsen van Eddy Merckx. Op het vlak van uitstraling kan dat tellen. “We willen echt wel een professioneel imago uitstralen en in die optiek kan ik zeggen dat de ploeg al zeker drie jaar in het peloton te bewonderen zal vallen. De bouwstenen zijn aanwezig om hier iets moois van te maken.”

Geert Stevens – Foto MVH

Sanne Cant pakt alle prijzen… behalve het WK

Sanne Cant pakt alle prijzen… behalve het WK

Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or ziet budget aandikken

Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or ziet budget aandikken