Lensworld-Zannata-Etixx met vier Belgische vrouwen in Omloop

Lensworld-Zannata-Etixx met vier Belgische vrouwen in Omloop

Lensworld-Zannata-Etixx zal zaterdag met vier Belgische vrouwen aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad staan. Annelies Dom, Kaat Van der Meulen, Kaat Hannes en Kim de Baat krijgen gezelschap van de Nederlandse Winanda Spoor en de Braziliaanse Flavia Oliveira.

“Deze selectie is wellicht niet meteen de meest voor de hand liggende als je onze ploeg bekijkt”, zegt ploegleidster Heidi Van de Vijver. “Er zijn echter enkele meisjes niet meteen beschikbaar. Oksana Kozonchuk en Maria Giulia Confalonieri concentreren zich momenteel op de piste, Alice Arzuffi van haar kant zit in een rustperiode na een lang crossseizoen. Nina Kessler mikt in de eerste koersweek vol op de wedstrijden van de Lotto Cycling Cup en Maaike Polspoel heeft nog wat achterstand na haar lange inactiviteit in 2015. De meeste van deze zaken waren voorzien, wat niet gezegd kan worden van het uitvallen van de Zweedse Hanna Nilsson. Tijdens onze stage op Mallorca moest zij al na twee dagen de trainingen staken wegens kniepijn. Drie dagen rust en verzorging brachten geen beterschap, zodat ze het trainingskamp vroegtijdig moest verlaten.”
“Ondanks die tegenslag heb ik er toch vertrouwen in dat onze ploeg zal worden opgemerkt”, blijft Van de Vijver positief. “De rest van het team heeft op Mallorca elf dagen intensief kunnen trainen in zonnige en zachte omstandigheden. Er waren geen valpartijen en ik heb een echt ‘team’ gezien. Flavia Oliveira was wel twee dagen ziek, maar als ze dat goed te boven is gekomen en we krijgen haar over de kasseien, zou ze best nog wel eens ver kunnen komen. Het was overigens haar uitdrukkelijke wens om de Vlaamse koersen te mogen rijden.”

Filip De Greef – Foto MVH

Zuidkempse Ladies Classic nieuwkomer in Lotto Cycling Cup

Zuidkempse Ladies Classic nieuwkomer in Lotto Cycling Cup

Sanne Cant pakt alle prijzen… behalve het WK

Sanne Cant pakt alle prijzen… behalve het WK