Thalita de Jong neemt in Bredene in stijl afscheid van Rabobank

Thalita de Jong maakte haar favorietenrol in Bredene helemaal waar. Geen Sanne Cant of Marianne Vos te bespeuren aan de kust en dat maakte het voor de Nederlandse wereldkampioene iets gemakkelijker om de klus te klaren. 

Samen met Ellen Van Loy en de verrassend sterke Alicia Franck, aan haar eerste wedstrijd toe na een inactiviteit van een maand, kleurde De Jong de eerste wedstrijdhelft. Half koers ging het voor Franck te snel. Van Loy probeerde aan te klampen, maar diende De Jong in de slotfase na een foutje in het zand te laten rijden. Van Loy kon wel haar tweede plaats redden, terwijl Jolien Verschueren na een sterke remonte nog de derde podiumplaats kon afsnoepen van Franck. 

“Ik wilde mijn laatste wedstrijd in de trui van Rabobank absoluut winnen”, zei De Jong. “Ik kijk terug op vijf mooie jaren bij een ploeg waar ik heel wat heb geleerd. Ik ben heel dankbaar voor deze kans. Nu begin ik aan een nieuwe uitdaging bij Lares-Waowdeals. Velen staan versteld van mijn keuze, maar ik sta er wel honderd procent achter. Ik heb de voorbije jaren veel moeten knechten, nu hoop ik het vaker zelf te kunnen afmaken. De weg blijft primeren, want ook daar zit ik tegen de wereldtop aan. Ik zou graag de Giro rijden, maar ook in kleinere meerdaagse koersen hoop ik aanspraak te kunnen maken op een goed eindklassement. En dit alles hoop ik te blijven combineren met het veldrijden.”

Top 10: 1. Thalita de Jong (Ned/Rabo Liv) 44:53; 2. Ellen Van Loy 0:19; 3. Jolien Verschueren 0:34; 4. Alicia Franck 0:37; 5. Joyce Vanderbeken; 6. Elle Anderson (USA); 7. Loes Sels 0:48; 8. Lindy van Anrooij (Ned) 0:58; 9. Karen Verhestraeten 1:14; 10. Anais Morichon (Fra) 2:04.

Vos houdt sterke Van Loy achter zich in Baal

Vos houdt sterke Van Loy achter zich in Baal

Cant de beste in Loenhout, Verdonschot knap vierde