Noa Selosse verovert nog twee Belgische driekleuren

Op de slotdag van het BK piste in de individuele disciplines kwamen de eliterensters niet meer in actie, bij de jeugd werd wel nog gestreden om verscheidene titels. Juniore Noa Selosse, die dinsdag al de achtervolging won, deed er met winst op de 500 meter en in het keirin nog twee titels bovenop.

Op de 500 meter zette Selosse met 39.071 veruit de snelste tijd neer. Julie Stockman (40.184) had als tweede meer dan een seconde achterstand, Shari Bossuyt had aan 40.341 genoeg om het brons te veroveren. Ook in het keirin, verreden in drie heats, was Selosse duidelijk de beste. Ze won driemaal en verwees zo Bossuyt en Justine Louchaert naar de dichtste ereplaatsen. In de puntenkoers moest Selosse vrede nemen met zilver. Alana Castrique ging haar dankzij winst in de slotsprint vooraf. Ook hier ging het brons naar Louchaert.

Bij de nieuwelingen was Katrijn De Clercq, dinsdag al de beste in de scratch, de snelste tegen de klok over 500 meter. Met 39.979 bleef de eerstejaars ruim Dina Scavone (40.407) en Luna Renders (41.849) voor. In de puntenkoers moest De Clercq het goud nipt aan Justine Vromanne laten, Renders was andermaal goed voor brons. Renders toonde zich ten slotte wel de beste in het keirin. In de finale versloeg ze Scavone en De Clercq.

 

Cant de beste in Loenhout, Verdonschot knap vierde

Nog twee Belgische titels voor Lotte Kopecky

Nog twee Belgische titels voor Lotte Kopecky