Nog twee Belgische titels voor Lotte Kopecky

Nog twee Belgische titels voor Lotte Kopecky

Lotte Kopecky heeft in Gent nog twee Belgische pistetitels aan haar palmares toegevoegd. Maandag had ze al de scratch gewonnen, nu was ze ook de beste in de individuele achtervolging en de puntenkoers.

In de individuele achtervolging bleek Kopecky een klasse te sterk voor de concurrentie. Tijdens de kwalificaties was ze met 3:41.516 al bijna acht seconden sneller dan Annelies Dom, in de finale haalde ze Dom zelfs bij. Sarah Inghelbrecht, maandag al derde in scratch en keirin, veroverde haar derde bronzen medaille van deze kampioenschappen door in de kleine finale Saartje Vandenbroucke te verslaan.
In de puntenkoers begon Kopecky rustig, waardoor Dom en Kaat Van der Meulen in eerste instantie om de leiding konden strijden. Met winst in de derde en vierde sprint nam Kopecky over. Door de slotsprint met dubbele punten te winnen, diepte ze haar voorsprong nog gevoelig uit. Dom greep opnieuw het zilver, Van der Meulen het brons.

Jeugdtitels voor Bossuyt, Selosse, De Clercq en Renders

Ook de jeugdrensters kwamen dinsdag in actie. Bij de junioren veroverde Shari Bossuyt de titel in de scratch. Ze ging Noa Selosse en Justine Louchaert vooraf. Selosse nam revanche in de individuele achtervolging. Nadat ze in de kwalificaties al de snelste tijd had neergezet, versloeg ze Bossuyt met meer dan vijf seconden verschil in de finale. Louchaert was ook hier goed voor het brons.
Bij de nieuwelingen ging Katrijn De Clercq aan de haal met de titel scratch. Ze verwees Justine Vromanne en Gemke De Rocker naar de dichtste ereplaatsen. In de achtervolging moest De Clercq genoegen nemen met het zilver. In de finale bleek Luna Renders immers veel te sterk. De Rocker greep haar tweede bronzen medaille van de dag.

Foto's Paul Hinninck

Noa Selosse verovert nog twee Belgische driekleuren

Nationale titels voor Kopecky en Degrendele

Nationale titels voor Kopecky en Degrendele