Sanne Cant houdt nipt Sophie de Boer af in Essen

In Essen heeft Sanne Cant de vierde manche in de IJsboerke Ladies Trophy aan haar palmares toegevoegd. Na een tactisch heel boeiende strijd hield ze in de sprint net Sophie de Boer achter zich. Ze wordt nu tweede in de stand achter Thalita de Jong, die derde werd.

De Jong moest wegens een probleem met het versnellingsapparaat al meteen de materiaalpost in om een andere fiets te nemen. De wereldkampioene zakte daardoor weg naar de tiende plaats, maar na twee rondjes achtervolgen sloot ze aan bij de vijf vrouwen sterke kopgroep met Cant, De Boer, Ellen Van Loy, Maud Kaptheijns en Laura Verdonschot.

Er ontspon zich een tactische wedstrijd waarbij het tempo in de voorlaatste ronde zodanig werd gedrukt dat met de wederoptredende Nikki Brammeier, Kaitlin Antonneau, Loes Sels en Emma White zelfs nog vier rensters konden aansluiten. In de slotronde waren het uiteindelijk toch weer de al langer in de voorlinie strijdende rensters die de bovenhand namen. Cant dwong op het goede moment de koppositie af en toen De Jong na de trappen iets moeilijker in haar klikpedalen raakte, kon de Belgische kampioene een miniem kloofje slaan. De Boer kwam nog sterk aandringen bij de reeds uitbollende Cant, maar kwam net te laat om haar de zege nog af te snoepen.

“Het was toch wel schrikken toen Sophie nog langszij kwam”, erkende Cant. “Ik wist niet dat ze zo dichtbij was, anders had ik nog wel een jump geplaatst. Ik had blijkbaar nog een wiel over, dat valt dus nog mee. Ik denk dat mijn ervaring in de slotronde de doorslag heeft gegeven. Het was een snelle, tactische wedstrijd en dan moet je aanvoelen op welk moment je absoluut de koppositie moet opeisen. Hier was dat net voor de laatste trappenpartij. Daarbij moet je soms wat gedurfde manoeuvres maken, maar ik denk dat alles door de beugel kon. Iedereen heeft de handen aan het stuur gehouden en niemand heeft een concurrente in de hekken gereden.”

Top 10: 1. Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) 44:56; 2. Sophie de Boer (Ned); 3. Thalita de Jong (Ned) 0:01; 4. Maud Kaptheijns (Ned) 0:04; 5. Ellen Van Loy 0:06; 6. Laura Verdonschot 0:07; 7. Kaitlin Antonneau (USA) 0:09; 8. Emma White (USA) 0:10; 9. Niki Brammeier (GBr) 0:13; 10. Loes Sels 0:17.

 

Sophie de Boer toont zich de beste in Overijse

Zware val houdt Thalita de Jong niet van winst in Francorchamps