Sophie de Boer geeft Belgische dames het nakijken in Ruddervoorde

Sophie de Boer heeft in Ruddervoorde de derde wedstrijd in het kader van de Superprestige Ladies Trophy naar haar hand gezet. In de tweede wedstrijdhelft nam de Nederlandse duidelijk afstand van Sanne Cant, winnares van de eerste twee manches. Cant blijft wel leidster in het klassement. Ellen Van Loy werd derde.

De Boer en Van Loy namen de beste start, op korte afstand gevolgd door Cant en Christine Majerus. Terwijl de Luxemburgse kampioene al snel moest passen, kon Cant opschuiven voorbij Van Loy. De Boer had op dat moment enkele seconden voorsprong genomen, maar de Belgische kampioene leek die achterstand te kunnen wegwerken. Tot ze bovenop een heuvel plots enkele seconden bleef stilstaan. Meteen werd het verschil groter en kon De Boer op weg naar winst. Cant zag zelfs Van Loy terugkeren in haar spoor, maar toen die in de slotronde een schuiver maakte, kon Cant de tweede plaats alsnog veiligstellen.

“Ik zat bijna in het spoor van De Boer toen er bij het afstappen plots iets in mijn rug schoot”, gaf Cant als verklaring voor wat halverwege de wedstrijd was gebeurd. “Het is voor het eerst dat zoiets mij overkomt, maar het doet in ieder geval serieus pijn. Het doet echter niets af aan de verdienste van Sophie. Zij was heel sterk vandaag, want ik had het echt moeilijk om de kleine kloof te overbruggen.”

De Boer zelf was uiteraard heel tevreden met haar derde overwinning van het seizoen. “Ik had van bij de start een goed gevoel, al wilde ik eigenlijk niet te snel het initiatief nemen. Toch kwam ik al vroeg aan de leiding en sloeg ik zelfs een kloofje. Dan ben ik maar doorgegaan. Het is de eerste keer dat ik al zo snel in het seizoen aan drie zeges zit, maar nog belangrijker is dat ik heel constant vooraan fiets. Gezien het reglement kan ik in deze trofee nog een goed eindklassement nastreven, maar ik sta momenteel aan de leiding in de Wereldbeker en dat is vooralsnog dan ook prioritair.”

Top 10: 1. Sophie de Boer (Ned) 43:29; 2. Sanne Cant 0:57; 3. Ellen Van Loy 1:04; 4. Alice Maria Arzuffi (Ita) 1:22; 5. Christine Majerus (Lux) 1:36; 6. Laura Verdonschot 1:44; 7. Elle Anderson (USA) 1:50; 8. Alicia Franck 2:09; 9. Joyce Vanderbeken 2:45; 10. Loes Sels 3:02.

 

Sanne Cant boekt in Niel zesde zege van seizoen

Sanne Cant houdt Jolien Verschueren af in Sint-Niklaas