Sanne Cant houdt Jolien Verschueren af in Sint-Niklaas

Sanne Cant is de winnares van de Waaslandcross in Sint-Niklaas. Aan het einde van een lastige wedstrijd kon ze Jolien Verschueren achter zich houden.

Cant leek in de tweede van vijf ronden al een gooi te doen naar de overwinning. De Belgische kampioene reed immers vlot weg van de goed gestarte Ellen Van Loy, Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns. Verschueren, andermaal niet goed weg, was ondertussen echter aan een stevige achtervolging begonnen. Vooral in het loopwerk maakte ze telkens een pak seconden goed op Cant, die op haar beurt het verschil groter kon maken in de zandstroken waar rijden mogelijk was.

In de op één na laatste ronde kon Verschueren de kloof toch helemaal dichten en ze probeerde zelfs meteen zelf het initiatief te nemen. Cant moest even enkele lengten prijsgeven, maar kwam terug na een foutje van Verschueren en in een volgende zandstrook zette ze haar concurrente zodanig onder druk dat deze een nieuwe fout maakte en definitief moest passen. Op grote achterstand toonde Verdonschot zich de beste van de rest, voor de Amerikaanse Elle Anderson en Van Loy.

“Het verraste mij niet echt dat Jolien tot in mijn spoor raakte”, zei Cant na haar vijfde overwinning van het seizoen. “Iedereen weet dat zij heel snel kan lopen en dat was op dit zware parcours zeker een troef. In de slotronde kon ik haar toch weer voldoende onder druk zetten en het verschil maken.”

Top 10: 1. Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) 40:31; 2. Jolien Verschueren 0:06; 3. Laura Verdonschot 1:46; 4. Elle Anderson (USA) 2:09; 5. Ellen Van Loy 2:21; 6. Joyce Vanderbeken 2:38; 7. Loes Sels 2:47; 8. Geerte Hoeke (Ned) 2:49; 9. Maud Kaptheijns (Ned) 2:59; 10. Bianca van den Hoek (Ned) 3:05.

 

Sophie de Boer geeft Belgische dames het nakijken in Ruddervoorde

Jolien Verschueren te sterk voor Thalita de Jong op de Koppenberg