BeNe Ladies Tour in 2017 door Westerscheldetunnel

BeNe Ladies Tour in 2017 door Westerscheldetunnel

De organisatoren van de Bene Ladies Tour hebben meer details vrijgegeven over de vierde editie van hun wedstrijd. Die is in 2017 voor het eerst vier dagen lang en zal plaatsvinden van donderdag 13 tot en met zondag 16 juli. De grensoverschrijdende rittenkoers werd ook opgewaardeerd naar UCI-niveau 2.1.

De Zeeuwse kustplaats Vlissingen verwelkomt de BeNe Ladies Tour voor het eerst en krijgt op 13 juli een proloog. Een dag later is het ook startplaats voor de eerste rit in lijn met aankomst in Philippine. De hele karavaan zal daarbij door de Westerscheldetunnel, 6,6 kilometer lang met hellingen van 4,5 procent, rijden.
Op zaterdag en zondag wordt op Belgisch grondgebied gestreden. Sint-Laureins krijgt net zoals dit seizoen een korte rit en een avondtijdrit, de slotrit vindt opnieuw plaats in Zelzate. Daar wordt op zondag 16 juli de eindwinnares gehuldigd, in navolging van Emma Johansson (2014) en Jolien D’hoore (2015 en 2016).

Foto MVH

 

Zware val houdt Thalita de Jong niet van winst in Francorchamps

Sanne Cant ook in Hamme aan de winst

Sanne Cant ook in Hamme aan de winst