Cant mag na zege in Zeven weer hopen op eindwinst in Wereldbeker

Sanne Cant heeft haar eerste zege van het seizoen in de Wereldbeker gegrepen. In het Duitse Zeven toonde ze zich in de slotfase net iets sterker dan de Amerikaanse Katherine Compton. De Italiaanse Alice Maria Arzuffi finishte als derde net voor Sophie de Boer, die aan de leiding blijft in de WB-stand.

De Boer en Thalita de Jong eisten meteen de eerste twee plaatsen op en toen Cant als derde op een helling voet aan de grond moest zetten, leek het Nederlandse duo al in de eerste ronde een kloofje te slaan. Ellen Van Loy en Cant lieten dit echter niet gebeuren en reden het gaatje dicht, gevolgd door Maud Kaptheijns, Arzuffi, de na een matige start terugkerende Compton en Laura Verdonschot.

Net voor half koers nam Cant zelf het initiatief. Na een goede passage door de zandbak, waar De Boer en De Jong zich vastreden, slaagde ze erin om voorsprong te nemen. Compton was de enige die een antwoord in huis had. De Amerikaanse leek op enkele seconden te blijven hangen, maar na een foutje van de Belgische kampioene kon ze toch aansluiten. Compton nam ook de leiding, maar Cant volgde en nam in de slotronde opnieuw over. In het zand kon ze enkele meters voorsprong nemen en die verdedigde ze vervolgens met succes.

Meteen lijkt een derde opeenvolgende eindzege in de Wereldbeker toch nog mogelijk voor Cant. Hoewel ze na haar mislukte start in de Verenigde Staten – negende in Vegas en dertiende in Iowa – zelf zei dat het zo goed als verloren was en er vorige week met de afgelasting van de wedstrijd in Koksijde een kans om dichterbij te komen verloren ging, is Cant nu toch al opgerukt naar de tweede plaats. De kloof van 31 punten ten opzichte van De Boer is met nog vier wedstrijden te gaan zeker niet onoverbrugbaar.

Top 10: 1. Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) 44:43; 2. Katherine Compton (USA) 0:06; 3. Alice Maria Arzuffi (Ita) 0:22; 4. Sophie de Boer (Ned) 0:23; 5. Thalita de Jong (Ned) 0:28; 6. Maud Kaptheijns (Ned) 0:33; 7. Ellen Van Loy 0:40; 8. Laura Verdonschot 0:41; 9. Pavla Havlikova (Tsj) 0:49; 10. Ellen Noble (USA) 1:00.

 

Sanne Cant ook in Hamme aan de winst

Sanne Cant ook in Hamme aan de winst

Sanne Cant te sterk voor Ellen Van Loy in Hasselt