Sanne Cant te sterk voor Ellen Van Loy in Hasselt

Sanne Cant is de jongste weken duidelijk goed op dreef. Na zeges in onder meer Niel en Gavere was de Belgische kampioene ook in Hasselt duidelijk de beste. In de tweede wedstrijdhelft reed ze vlot weg van Ellen Van Loy. Op grote achterstand werd Elle Anderson derde.

De start van Cant was nochtans niet goed. Jolien Verschueren en Christine Majerus leken een valse start te veroorzaken, maar de jury floot hen niet terug. Cant was de enige die duidelijk misbaar maakte en dat kostte haar een tiental plaatsen. Ze kon echter snel opschuiven en op het einde van de openingsronde kwam ze al in het spoor van Majerus, dit met een handvol seconden achterstand op Van Loy.
Dat kloofje dichtte ze ook vlot, even bleven de twee samen, maar net voorbij half koers moest Van Loy toch passen bij een versnelling van Cant. Meteen lagen de eerste twee podiumplaatsen vast. Voor de derde podiumplaats leek Majerus lang over de betere papieren te beschikken, maar na een zadelbreuk in de op één na laatste ronde moest de Luxemburgse toekijken hoe de Amerikaanse Elle Anderson dat plaatsje overnam.

“Het was een duidelijke valse start”, beklemtoonde Cant ook achteraf. “Ik protesteerde, maar de herstart kwam er niet. Ondertussen verloor ik wel een tiental plaatsen. Gelukkig kon ik vrij snel opschuiven en ook de kloof naar Ellen kreeg ik snel gedicht. Ik heb vervolgens ook niet te lang gewacht om het initiatief te nemen. Eens het verschil gemaakt, heb ik niet te zot meer gedaan. Zondag volgt in Koksijde nog een wedstrijd van een ander kaliber. Dat is een heel belangrijke afspraak voor mij. Hopelijk levert het een gelijkaardig resultaat op, maar gemakkelijk zal het niet zijn.”

Top 10: 1. Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank); 2. Ellen Van Loy 0:22; 3. Elle Anderson (USA) 0:56; 4. Christine Majerus (Lux) 1:39; 5. Joyce Vanderbeken 1:59; 6. Githa Michiels 2:03; 7. Monique van de Ree (Ned) 3:31; 8. Veerle Goossens (Ned) 3:34; 9. Linda ter Beek (Ned) 3:38; 10. Jolien Verschueren.

 

Cant mag na zege in Zeven weer hopen op eindwinst in Wereldbeker

Cant verslaat Verschueren na pittig duel in Gavere