Cant verslaat Verschueren na pittig duel in Gavere

Voor de vierde opeenvolgende keer heeft Sanne Cant de winst geboekt in Gavere. Ze hield de fel strijdende Jolien Verschueren achter zich, Christine Majerus werd derde. Halverwege de Superprestige Ladies Trophy heeft Cant al een enorme voorsprong opgebouwd op Ellen Van Loy, die in Gavere vierde werd.

Het werd een heel boeiende strijd aan het kasteel Grenier. Terwijl Cant, Van Loy, Majerus en Sophie de Boer vooraan de beste start namen, moest Verschueren na een alweer matige start andermaal in de achtervolging. Ze deed dat echter met bravoure en halverwege de wedstrijd nam ze vooraan de plaats in van de ondertussen wat teruggevallen De Boer.

Wat volgde was een fel duel tussen Cant en Verschueren. Van Loy was het eerste slachtoffer, ook Majerus moest stilaan wat meer ruimte laten. Verschueren en Cant speelden meermaals haasje-over, de beslissing werd ingeleid toen Verschueren in de materiaalpost moeilijk uit haar klikpedaal raakte en tegen de grond ging. Toen ze even later ook nog een foutje maakte en daardoor van de fiets moest in de lange klim was het helemaal voorbij.

“Ik ben heel blij dat ik hier voor de vierde opeenvolgende keer heb gewonnen”, zei Cant. “Ik probeerde de wedstrijd snel in handen te nemen en ben tot het einde het initiatief blijven nemen. Niet evident, want vooral de klim was verschrikkelijk moordend. Daar moest je echt zoeken naar een spoor waar je voldoende kracht kon ontwikkelen om op de fiets te kunnen blijven. Het klopt dat ik in de stand nu een heel riante voorsprong heb, maar binnen heb ik dit klassement nog niet. Iedereen mag of moet twee resultaten laten vallen en in de wedstrijden na Nieuwjaar zijn bovendien dubbele punten te verdienen.”

Top 10: 1. Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) 44:19; 2. Jolien Verschueren 0:06; 3. Christine Majerus (Lux) 0:27; 4. Ellen Van Loy 0:48; 5. Alice Maria Arzuffi (Ita) 0:54; 6. Sophie de Boer (Ned) 1:33; 7. Laura Verdonschot 1:46; 8. Alicia Franck 2:08; 9. Elle Anderson (USA) 2:10; 10. Joyce Vanderbeken 3:26.

 

Sanne Cant te sterk voor Ellen Van Loy in Hasselt

Nicky Degrendele verovert zilver in keirin tijdens Wereldbeker Apeldoorn

Nicky Degrendele verovert zilver in keirin tijdens Wereldbeker Apeldoorn