Nicky Degrendele verovert zilver in keirin tijdens Wereldbeker Apeldoorn

Nicky Degrendele verovert zilver in keirin tijdens Wereldbeker Apeldoorn

Tijdens de Wereldbeker baanwielrennen in het Nederlandse Apeldoorn heeft Nicky Degrendele zilver behaald in het keirin. In de finale moest ze enkel Liubov Basova, de Europese kampioene uit Oekraïne, laten voorgaan.

Na een moeilijk eerste jaar als belofte toont de 20-jarige West-Vlaamse, in 2014 Europees en wereldkampioene keirin bij de junioren, nu al enkele maanden gestage progressie. In juli werd ze op het EK beloften in het Italiaanse Montichiari tweede in het keirin en vierde in de sprint. Tijdens het EK elite in Saint-Quentin-en-Yvelines deed ze dat vorige maand nog eens netjes over.

Met de eerste manche van de Wereldbeker in Glasgow stond vorige week een volgende belangrijke afspraak gepland. Met twee vierde plaatsen greep ze telkens maar net naast wat haar eerste WB-medaille ooit zou zijn geweest. Het was echter slechts uitstel, want in Apeldoorn werkte Degrendele zaterdag een uitstekend keirintornooi af.

Ze begon met winst in haar heat van de eerste ronde en mocht zo rechtstreeks door naar ronde twee. Met een tweede plaats achter de Britse Katy Marchant ging Degrendele daarin ook vlot richting finale. Na een mooie strijd met vooral Liubov Basova en Wai Sze Lee moest ze in die finale enkel voor de Europese kampioene buigen, zij het heel nipt. Het verschil bedroeg amper veertien duizendste van een seconde. Ook in de stand om de Wereldbeker staat Degrendele nu tweede met 825 punten, 125 minder dan Basova.

Foto MVH

 

Cant verslaat Verschueren na pittig duel in Gavere

Sanne Cant boekt in Niel zesde zege van seizoen