Sanne Cant boekt in Niel zesde zege van seizoen

Sanne Cant heeft in Niel de Jaarmarktcross naar haar hand gezet. Op de lastige omloop toonde de Belgische kampioene zich beter dan Jolien Verschueren en Ellen Van Loy.

Geen klassementscross en dus een beperkt deelnemersveld in Niel. Van Loy liet het niet aan haar hart komen en nam meteen het initiatief, enkel Cant kon in de buurt blijven en van de haar beter liggende passages zoals het zand gebruikmaken om ook telkens weer aan te sluiten.
Net voorbij half koers nam de Belgische kampioene het initiatief over. Van Loy moest passen en zag haar ploeggenote Verschueren ondertussen sterk naderen. Die had als gevolg van twee valpartijen in de openingsronde al meteen 25 seconden prijsgegeven, maar vervolgens maakte ze gebruik van haar loopkwaliteiten om vlot voorbij Joyce Vanderbeken en Loes Sels te gaan. Van Loy was haar volgende mikpunt en ook die kreeg ze vrij snel te pakken om er in de slotronde van weg te rijden. Cant verontrusten lukte echter niet meer.

“Het was een heel verraderlijk parcours”, stelde Cant. “Je moest echt opletten wat je deed om niet ten val te komen. Ik wilde niet te snel alleen zitten en begon daarom wat afwachtend, in de voorlaatste ronde nam ik de leiding over om op de schuine kant zelf mijn lijn te kunnen kiezen. Toen heb ik doorgetrokken in een poging om het verschil te maken en dat is ook gelukt. Ik voel me al een tijdje goed, maar doordat we de voorbije weken enkele omlopen kregen die me wat minder op het lijf geschreven zijn, leverde dat nog niet echt veel overwinningen op. Ondertussen zit ik echter toch aan zes. De voorbije twee seizoenen evenaren zal heel moeilijk zijn, maar ik probeer het wel.”

Top 10: 1. Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) 38:13; 2. Jolien Verschueren 0:21; 3. Ellen Van Loy 0:56; 4. Loes Sels 1:12; 5. Joyce Vanderbeken 2:07; 6. Alice Maria Arzuffi (Ita) 2:50; 7. Githa Michiels 2:57; 8. Karen Verhestraeten 3:38; 9. Shana Maes 4:33; 10. Mascha Mulder (Ned) 5:00.

 

Nicky Degrendele verovert zilver in keirin tijdens Wereldbeker Apeldoorn

Nicky Degrendele verovert zilver in keirin tijdens Wereldbeker Apeldoorn

Sophie de Boer geeft Belgische dames het nakijken in Ruddervoorde