Jolien Verschueren te sterk voor Thalita de Jong op de Koppenberg

Jolien Verschueren heeft voor de tweede opeenvolgende keer de Koppenbergcross op haar naam geschreven. Na een schitterend duel rekende ze in de slotmeters af met wereldkampioene Thalita de Jong. Die blijft wel leidster in de IJsboerke Ladies Trophy.

De Jong, na haar zege in Ronse al aan de leiding in die trofee, probeerde de concurrentie meteen onder druk te zetten en sloeg snel een kloof van enkele seconden. Verschueren was de enige die een echte reactie in huis had en kon ook aansluiten. Samen reden ze ver weg van de rest. Sophie de Boer, Sanne Cant, Alicia Franck en Christine Majerus volgden halverwege de wedstrijd al op een minuut en konden enkel nog voor de derde plaats strijden.

Vooraan eiste Verschueren ondertussen de leiding op, vooral in de stroken bergop deed ze er alles aan om de wereldkampioene af te schudden. Die gaf echter geen krimp en nam in de laatste ronde over om de afdaling voor haar rekening te nemen. Verschueren moest enkele lengten prijsgeven, maar vocht andermaal terug. Het duel bleef beklijvend, maar op de laatste kasseien richting finish op de top van de Koppenberg moest De Jong Verschueren dan toch nog laten gaan. Ver achter het ongenaakbare duo reed De Boer naar plaats drie, voor Majerus en Cant.

“Wat ben ik blij met deze overwinning”, zei Verschueren na de wellicht mooiste overwinning uit haar carrière. “Ik fietste een beetje rond met revanchegevoelens na het EK. In de afdalingen was Thalita beter, bergop kon ik dat compenseren. Ik heb meermaals geprobeerd om haar af te schudden, maar ze wilde maar niet kraken. Mentaal was dat niet makkelijk, maar dankzij de fantastische aanmoedigingen van het schitterende publiek ben ik blijven proberen tot op het laatste moment.”

Nauwelijks ontgoocheling bij De Jong. “Ik ben heel tevreden dat ik samen met Jolien de wedstrijd heb kunnen maken. Ik wist dat zij bergop heel sterk was. Ik heb veel van haar aanvallen kunnen pareren, maar helemaal op het einde moest ik haar toch laten gaan.”

Top 10: 1. Jolien Verschueren (Telenet Fidea Lions) 48:16; 2. Thalita de Jong (Ned) 0:11; 3. Sophie de Boer (Ned) 1:44; 4. Christine Majerus (Lux) 1:55; 5. Sanne Cant 2:03; 6. Alicia Franck 2:16; 7. Maud Kaptheijns (Ned) 2:55; 8. Ellen Van Loy 3:15; 9. Nikola Noskova (Tsj) 3:30; 10. Geerte Hoeke (Ned) 4:04.

 

Sanne Cant houdt Jolien Verschueren af in Sint-Niklaas

Fotoreeks eerste Women's Cycling Fan Day

Fotoreeks eerste Women's Cycling Fan Day