Elke Vanhoof derde in finale World Cup

Elke Vanhoof derde in finale World Cup

Elke Vanhoof heeft het seizoen op een schitterende manier afgesloten. In de slotmanche van de World Cup in het Amerikaanse Sarasota (Florida) finishte ze als derde achter de Nederlandse Laura Smulders en de Amerikaanse Brooke Crain. Smulders is ook eindwinnares van de Wereldbeker, waarin Vanhoof als vijfde eindigt.

Voor dit seizoen had Vanhoof nog nooit de finale van een WB-wedstrijd bereikt, in 2016 slaagde ze daar driemaal op vijf in. In de openingsmanche in het Argentijnse Santiago del Estero werd ze eind maart achtste, in mei finishte ze in Papendal als zesde en nu in Sarasota volgde dus zelfs een podiumplaats. Met tussendoor de knappe zesde plaats op de Spelen in Rio mag Vanhoof ondanks een minder goed verlopen WK van een topseizoen spreken.
In Sarasota raakte Vanhoof vlot door de reeksen met drie tweede plaatsen, waarna ze haar halve finale won en zich mocht opmaken voor de finale. Daarin startte ze vanuit gate acht uitstekend, achter de rug van Smulders ging ze zij aan zij met Crain naar de eerste bocht. De Amerikaanse had net iets meer snelheid en verwees Vanhoof naar de derde plaats, maar die gaf de Desselse vervolgens niet meer uit handen.

Foto MVH

 

Amber Neben tweede keer wereldkampioene tijdrijden, Duyck achtste

Amber Neben tweede keer wereldkampioene tijdrijden, Duyck achtste

Thalita de Jong meteen oppermachtig in Ronse