Ellen Van Loy solo van start tot finish in Meulebeke

Ellen Van Loy deed in de Berencross één plaatsje beter dan een jaar geleden. Toen werd ze tweede achter haar ploeggenote Jolien Verschueren, nu draaide ze de rollen om. Joyce Vanderbeken eiste de derde podiumplaats op.

Van Loy pakte in Meulebeke uit met een mooie solo. Nadat Shana Maes de kopstart had genomen, nam Van Loy snel over om vervolgens meteen een kloofje te slaan. Achter haar vormde zich een achtervolgend trio met Vanderbeken, Verschueren en Loes Sels, maar die keken al snel tegen een achterstand van ruim twintig seconden aan. Terwijl Van Loy met een stevig tempo bleef rondrijden en nooit werd bedreigd, nam Verschueren in de tweede wedstrijdhelft afstand van haar gezellen om op zoek te gaan naar de tweede plaats. Sels leek op haar beurt op weg naar plaats drie en dus een volledig podium van Telenet-Fidea, maar in de voorlaatste ronde kreeg ze kettingproblemen. Vanderbeken kon daarvan profiteren om plaats te nemen op de derde podiumtrede.

“Ik besef dat dit niet de sterkst bezette cross was door de afwezigheid van enkele toppers, maar deze overwinning is toch wel belangrijk voor mijn vertrouwen”, verklaarde Van Loy. “Ik liep de jongste weken toch wat nerveus rond. De Wereldbekers in de Verenigde Staten waren een tegenvaller en ook vorige week in Gieten zat een dichte ereplaats er niet echt in. Nog belangrijker dan de zege op zich is echter dat ik vandaag opnieuw met een goed gevoel rondreed. Het was wel een risico om zo snel alleen door te gaan, vooral omdat ik weet dat Verschueren naar het einde toe soms sterk kan komen opzetten. Ik hield echter vrij makkelijk stand. Dat en het goede gevoel op de fiets geven me het nodige vertrouwen voor de komende crossen. Zondag in Ronse zal het een heel andere wedstrijd worden en de tegenstand zal een pak zwaarder zijn, maar dit kunnen ze me toch al niet meer afpakken.”

Top 10: 1. Ellen Van Loy (Telenet-Fidea) 41:18; 2. Jolien Verschueren 0:15; 3. Joyce Vanderbeken 0:34; 4. Loes Sels 1:12; 5. Karen Verhestraeten 1:28; 6. Pauline Delhaye (Fra) 1:53; 7. Elena Valentini (Ita) 1:58; 8. Shana Maes 2:37; 9. Axelle Bellaert 2:49; 10. Geerte Hoeke (Ned) 3:43.

 

Boels Dolmans voor het eerst wereldkampioen ploegentijdrit

Sanne Cant opent Superprestige met winst in Gieten