Laura Verdonschot ontgoocheld na zevende plaats in EK beloften

Op het EK in Pontchâteau is Laura Verdonschot als enige Belgische aan de start zevende geworden bij de beloften. De titel ging naar de Italiaanse Chiara Teocchi, die de Française Hélène Clauzel en de Tsjechische Jana Czeczinkarova voorafging.

Aanvankelijk zag het er goed uit voor de medaillekansen van Verdonschot. Ze reed attent vooraan en toen achter haar werd gevallen, kwam ze samen met Teocchi en Clauzel in een kopgroep van drie terecht. Even later bleek het tempo van de Italiaanse en de Française echter te hoog voor Verdonschot, die terugviel tot bij de eerste achtervolgers. Terwijl vooraan Teocchi zich in de slotfase sterker toonde dan Clauzel, moest Verdonschot toezien hoe Czeczinkarova en de Italiaanse Sara Casasola gaandeweg de beteren bleken bij de achtervolgers. De Limburgse moest genoegen met een zevende plaats en dat bleek een serieuze ontgoocheling.

“Mijn doel was de Europese titel, niet een zevende plaats”, stelde Verdonschot. “Ik sukkel weliswaar al een tweetal weken met pijn aan de benen, maar een excuus is dat niet. Ik was vandaag sowieso niet goed genoeg om met Teocchi en Clauzel te wedijveren. Toen ik hen moest laten rijden en terugviel tot bij de eerste achtervolgende groep, werd het ook mentaal moeilijk.”

Top 10: 1. Chiara Teocchi (Ita) 44:43; 2. Hélène Clauzel (Fra) 0:11; 3. Jana Czeczinkarova (Tsj) 0:39; 4. Sara Casasola (Ita); 5. Inge van der Heijden (Ned) 0:49; 6. Nicole Koller (Zwi); 7. Laura Verdonschot; 8. Lara Krähemann (Zwi); 9. Ida Jansson (Zwe); 10. Manon Bakker (Ned) 1:04.

 

Anisha Vekemans: "Alé Cipollini juiste keuze op juiste moment"

Anisha Vekemans: "Alé Cipollini juiste keuze op juiste moment"

Thalita de Jong beste in Wereldbeker Valkenburg, Sanne Cant derde