D'hoore en Kopecky veroveren Europese titel ploegkoers

D'hoore en Kopecky veroveren Europese titel ploegkoers

Jolien D’hoore en Lotte Kopecky mogen zich de allereerste Europese kampioenen ploegkoers noemen. In Saint-Quentin-en-Yvelines pakten ze punten in elke sprint en ze gingen dan ook met ruim verschil Emily Kay en Emily Nelson (Groot-Brittannië) vooraf. Kirsten Wild en Nina Kessler bezorgden Nederland brons.

Het Britse duo zette meteen de toon door de eerste twee sprints te winnen, D’hoore en Kopecky gingen mee in hun spoor en pakten tweemaal de drie punten van de tweede plaats. Ook Frankrijk (Berthon-Demay) en Nederland sprokkelden in de volgende sprints heel wat punten en meteen was duidelijk welke de sterkste vier teams waren.
Toen D’hoore en Kopecky halverwege de wedstrijd in drie sprints tweemaal de vijf en één keer drie punten pakten, sloegen ze een duidelijke kloof. Dat was een eerste optie op de Europese titel, vooral omdat niemand in staat leek om een winstronde en de bijbehorende twintig bonuspunten te nemen. Het Belgische duo bleef bovendien in elke sprint scoren en zo waren D’hoore en Kopecky nog voor de slotsprint met dubbele punten zeker van de winst.

Net geen tweede medaille voor Degrendele

Nicky Degrendele, eerder goed voor zilver in het keirin, beëindigde het sprinttornooi op de vierde plaats. Zaterdag was ze vlot doorgestoten tot de halve finales, na zeges tegen de Litouwse Migle Marozaite en de Duitse Pauline Grabosch. In de halve finales bleek de Russische Anastasiia Voinova zondag in twee heats te sterk. In de strijd om brons moest Degrendele ook in twee manches buigen voor de Spaanse Tania Calvo. Het goud ging naar de Litouwse Simona Krupeckaite, in de finale duidelijk sneller dan Voinova.

Foto Ruud Van Thienen (Twitter)

 

Thalita de Jong beste in Wereldbeker Valkenburg, Sanne Cant derde

Lotte Kopecky verovert brons in EK omnium

Lotte Kopecky verovert brons in EK omnium