Lotte Kopecky verovert brons in EK omnium

Lotte Kopecky verovert brons in EK omnium

Lotte Kopecky heeft op het EK baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines een bronzen medaille veroverd in het vernieuwde omnium. De Britse Katie Archibald won voor de Nederlandse Kirsten Wild.

Het EK was de eerste wedstrijd waar het omnium nog slechts uit vier onderdelen bestond en op één dag werd afgewerkt. Kopecky begon met een achtste plaats in de scratch, vervolgens werd ze achter Wild tweede in de temporit, een nieuw toegevoegde discipline waarin elke ronde punten te verdienen zijn. In de afvallingskoers moest Kopecky enkel in Archibald haar meerdere erkennen.
Bij het begin van de afsluitende puntenkoers stond Kopecky tweede, op zes punten van Archibald. Met Wild op amper twee, de Italiaanse Elisa Balsamo op zes en de Noorse Anita Stenberg op acht punten achterstand kondigde zich een spannende strijd aan. En dat werd het ook. Archibald hield de situatie onder controle en de snelle Wild nam al snel de tweede plaats over, maar Kopecky hield haar kansen op een medaille wel gaaf. Ze pakte ook nog uit met een sterke slotsprint, goed voor de bronzen medaille.

Foto Paul Hinninck

 

D'hoore en Kopecky veroveren Europese titel ploegkoers

D'hoore en Kopecky veroveren Europese titel ploegkoers

Europees zilver voor D'hoore en Degrendele

Europees zilver voor D'hoore en Degrendele