Sanne Cant opent Superprestige met winst in Gieten

Belgisch en Europees kampioene Sanne Cant heeft de ontgoocheling van de Wereldbekerwedstrijden in de States van zich af gefietst door in het Nederlandse Gieten de eerste manche van de Superprestige Ladies Trophy op haar naam te schrijven. Cant ging Lucinda Brand en Sophie de Boer vooraf, de alweer sterk rijdende Laura Verdonschot finishte als vierde.

Cant pakte uit met een verschroeiende start. Sophie de Boer, zaterdag nog winnares in Neerpelt, probeerde aan te klampen, maar slaagde daar niet echt in. De Nederlandse moest haar inspanningen zelfs wat bekopen en zag Lucinda Brand de tweede plaats inpalmen. Brand was tot nu toe vooral op de weg actief, maar wil deze winter iets meer veldritten in haar programma opnemen en kijken hoever ze daarin kan komen. Enkele podiumplaatsen behalen in klassementscrossen was het doel, ze lijkt al meteen op weg om dat waar te maken.

Cant bedreigen kon ze echter nog niet. De Belgische was duidelijk opgelucht dat ze na Geraardsbergen haar tweede overwinning van het seizoen kon boeken. “In Las Vegas en Iowa lukte het helemaal niet. Ik had nochtans een hele zomer keihard gewerkt om klaar te zijn voor die Wereldbekerwedstrijden. Uiteraard staken de twijfels de kop op en daarom doet het enorm veel deugd dat ik hier opnieuw de zege in de wacht kon slepen.”

Top 10: 1. Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) 43:56; 2. Lucinda Brand (Ned) 0:29; 3. Sophie de Boer (Ned) 1:01; 4. Laura Verdonschot 1:15; 5. Nikki Brammeier (GBr) 1:25; 6. Elle Anderson (USA) 1:31; 7. Ellen Van Loy 1:39; 8. Loes Sels 1:46; 9. Yara Kastelijn (Ned) 2:17; 10. Annemiek Worst (Ned).

 

Ellen Van Loy solo van start tot finish in Meulebeke

Eva van den Born de snelste in Nederhasselt

Eva van den Born de snelste in Nederhasselt