Sanne Cant oppermachtig in zand van Zonhoven

Sanne Cant heeft na de openingsmanche in Gieten ook de tweede wedstrijd in het kader van de Superprestige Ladies Trophy op haar naam geschreven. In Zonhoven reed ze al snel weg van de concurrentie en vervolgens kwam haar zege niet meer in gevaar. Jolien Verschueren werd tweede en Nikki Brammeier derde.

Het was Brammeier die de beste start nam, maar toen zij bij de eerste duik in de zandkuil ten val kwam, nam Cant over. Ze sloeg ook meteen een kloofje en die voorsprong diepte ze steeds verder uit. Pas toen ze het in de slotronde iets rustiger aan deed, kon Verschueren nog een beetje naderen.

“Ik voel me heel goed op dit parcours en rijd heel graag in het zand”, verklaarde Cant na haar derde overwinning van het seizoen. “Al was het wat dat betreft vandaag niet evident. Het zand lag er echt heel los bij, waardoor er meer dan anders moest worden gelopen. Daardoor werd het toch wel een heel lange en lastige cross, maar het heeft mij niet tegengehouden. Het meest hachelijke moment kwam er al in de openingsronde toen ik de vallende Brammeier moest ontwijken. Ik zag haar gaan en wilde naar links uitwijken, maar toen stuiterde haar fiets in die richting. Daar was het dus even uitkijken. Dat Nikki viel, hoeft niet te verwonderen. Vlak voor ons hadden ze daar in de kuil blijkbaar een wedstrijdje downhill georganiseerd voor niet-professionele crossers. Er lagen dan ook enorm diepe sporen.”

De strijd om de tweede plaats was heel boeiend. In de eerste ronde zat Ellen Van Loy het dichtst in Cants buurt, maar zij werd al snel voorbijgereden door Brammeier. De Britse kampioene hield die positie ook lang vast, maar Verschueren en Kaitlin Antonneau waren nooit ver uit de buurt. In de op één na laatste ronde kon Verschueren de kloof dichten en even later nam ze op haar beurt afstand van Brammeier.

Top 10: 1. Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) 45:58; 2. Jolien Verschueren 0:21; 3. Nikki Brammeier (GBr) 0:38; 4. Kaitlin Antonneau (USA) 0:54; 5. Ellen Van Loy 1:33; 6. Maud Kaptheijns (Ned) 2:03; 7. Laura Verdonschot 2:29; 8. Alice Maria Arzuffi (Ita) 3:16; 9. Annemarie Worst (Ned) 3:29; 10. Ceylin Del Carmen Alvarado (Ned) 4:02.

 

Europees zilver voor D'hoore en Degrendele

Europees zilver voor D'hoore en Degrendele

Deens toptalent Amalie Dideriksen snelt naar wereldtitel

Deens toptalent Amalie Dideriksen snelt naar wereldtitel