Jolien Verschueren wint na lange solo in Kruibeke

Jolien Verschueren heeft haar eerste grote overwinning van het seizoen te pakken. Ze won eerder al een kleine cross in Izegem, nu pakte ze in Kruibeke uit met een lange solo. Maud Kaptheijns versloeg Ellen Van Loy in de strijd om plaats twee.

Verschueren nam een voor haar doen aanvaardbare start en kon in de loop van de aanvangsronde aansluiten bij een omvangrijke kopgroep met verder Van Loy, Kaptheijns, Loes Sels, Joyce Vanderbeken, Alicia Franck, Karen Verhestraeten en Kaitlin Antonneau. Van Loy leek het heft in handen te willen nemen, maar in de tweede van zes ronden nam Verschueren gezwind over. Ze moest even vechten om een handvol seconden voorsprong bij mekaar te krijgen, maar daarna groeide het verschil snel.

Terwijl Verschueren steeds meer afstand nam, waren het bij de achtervolgers Van Loy en Kaptheijns die de rest op achterstand zetten. Toen Sels in de slotronde bijna aansluiting kreeg, versnelde Kaptheijns en Van Loy bleek niet meer bij machte om te reageren. Zij moest dan ook genoegen nemen met de derde plaats.

“Ik heb even moeten wachten op deze eerste grote overwinning”, zei Verschueren, ook vorig jaar al de beste in Kruibeke. “Mijn seizoenstart was niet goed. Mijn starts waren vaak slecht en het nieuwe materiaal zorgde voor wat aanpassingsproblemen. Stilaan keert het goede gevoel op dat vlak terug, al had ik ook vandaag een keer veel geluk. Even dreigde mijn achterderailleur in het wiel te slaan, maar gelukkig gebeurde dat niet. Ik ben echt blij met deze zege en zeker de manier waarop. Ik heb afgelopen zomer keihard gewerkt om op technisch vlak vooruitgang te boeken en het was toch wel frustrerend dat ik die progressie nog niet echt had kunnen tonen. Morgen in Zonhoven wordt het een totaal andere wedstrijd. De tegenstand zal een pak zwaarder zijn en het vele zand is niet echt in mijn voordeel, al hoop ik ook op die ondergrond mijn vooruitgang te kunnen tonen.”

Top 10: 1. Jolien Verschueren (Kruishoutem/Telenet-Fidea Lions) 43:52; 2. Maud Kaptheijns (Ned) 0:37; 3. Ellen Van Loy 0:46; 4. Loes Sels 0:54; 5. Kaitlin Antonneau (USA) 1:10; 6. Joyce Vanderbeken 1:39; 7. Karen Verhestraeten 2:00; 8. Alicia Franck 2:20; 9. Geerte Hoeke (Ned) 2:34; 10. Githa Michiels 3:08.

 

Deens toptalent Amalie Dideriksen snelt naar wereldtitel

Deens toptalent Amalie Dideriksen snelt naar wereldtitel

Italiaans treintje leidt Elisa Balsamo naar winst in WK junioren