Sophie de Boer solo naar zege in Neerpelt

Sophie de Boer heeft in Neerpelt al haar tweede overwinning van het seizoen geboekt. De Nederlandse, vorige week winnares van de Wereldbeker in Las Vegas, won na een lange solo voor de sterke Laura Verdonschot en Nikki Brammeier, tot voor haar recente huwelijk gekend als Harris.

Maud Kaptheijns nam de kopstart, maar werd al snel voorbijgereden door De Boer en Verdonschot. De 19-jarige Limburgse uit Lommel, die ook in Geraardsbergen al sterk presteerde, leek het De Boer moeilijk te kunnen maken, maar kettingproblemen sloegen haar in de tweede ronde terug tot de zesde plaats. De weg naar de overwinning lag meteen open voor De Boer. “De pech van Laura heeft me serieus geholpen”, gaf De Boer toe. “Ik was moe en voelde dat ik goed moest doseren om het de hele wedstrijd lang vol te houden. Het had een pak spannender kunnen zijn als Laura die problemen niet had gekend. Nu goed, ik ben vooral blij dat ik ondanks de reis naar de States mijn goede vormpeil heb kunnen bevestigen.”

Dat Verdonschot inderdaad erg sterk was in Neerpelt bewees ze door in de tweede wedstrijdhelft terug te vechten naar de tweede plaats. In de strijd om de derde podiumplaats toonde Nikki Brammeier zich duidelijk sterker dan Ellen Van Loy en Maud Kaptheijns.

Top 10: 1. Sophie de Boer (Ned/Kalas-Nnof) 46:20; 2. Laura Verdonschot 0:32; 3. Nikki Brammeier (GBr) 0:54; 4. Ellen Van Loy 1:32; 5. Maud Kaptheijns (Ned) 1:55; 6. Alicia Franck 2:18; 7. Loes Sels 2:26; 8. Karen Verhestraeten 2:57; 9. Githa Michiels 3:30; 10. Shana Maes 4:04.

 

Eva van den Born de snelste in Nederhasselt

Eva van den Born de snelste in Nederhasselt

Ann-Sophie Duyck als een raket in Berlare

Ann-Sophie Duyck als een raket in Berlare