Eva van den Born de snelste in Nederhasselt

Eva van den Born de snelste in Nederhasselt

De GP Tania De Jonge in Nederhasselt kreeg als Belgische slotkoers nog 56 rensters aan de start.

Given Collier pakte de eerste premie met lichte voorsprong. In de derde ronde waagde Belgisch kampioene Kaat Hannes haar kans, maar meer dan een kloof van vijftien seconden kreeg ze niet bij mekaar gefietst. Na vijf ronden wedstrijd trokken Hanna Nilsson, Elise Maes, Nathalie Verschelden en Gilke Croket in het offensief, Madeleine Fasnacht pikte nog aan bij de vier. Er kwam snel reactie van vijf rensters, waarbij nog twee anderen aansloten. Kaat Hannes, Eva van den Born, Jaime Gunning, Lensy Debboudt, Jessy en Lenny Druyts en Sarah Inghelbrecht reden onder een fikse regenbui naar de leidsters toe. Voor Jessy Druyts hoefde het niet meer, zij kneep de remmen dicht.

De kopgroep hield het peloton heel lang op ongeveer een minuut, maar in de slotfase werd het verschil nog serieus gereduceerd. Elise Vander Sande en Fien Delbaere overbrugden zelfs de resterende kleine kloof. Delbaere probeerde de sprint nog te ontlopen in de slotkilometer, maar op 250 meter van de finish werd ze gegrepen. Eva van den Born haalde het in de sprint duidelijk voor Lenny Druyts en Kaat Hannes.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Eva van den Born (Ned/Keukens Redant) 85,12 km/2u22:57 (gem. 35,37 km/u); 2. Lenny Druyts; 3. Kaat Hannes; 4. Lensy Debboudt; 5. Gilke Croket; 6. Elise Vander Sande; 7. Nathalie Verschelden; 8. Sarah Inghelbrecht; 9. Jaime Gunning (Aus); 10. Madeleine Fasnacht (Aus).

 

Sanne Cant opent Superprestige met winst in Gieten

Sophie de Boer solo naar zege in Neerpelt